Een animatie video laten maken?

Een animatie video als beeldmerk van uw bedrijf

Een animatie video is uitermate geschikt om iets te promoten, te verduidelijken, te laten zien of uit te leggen. Of het nu gaat om uw website of een product of dienst, met animatie is alles mogelijk. Bovendien kunt u in een animatie video een hele duidelijke sfeer en stijl neerzetten. Deze stijl zegt iets over u of uw bedrijf en maakt een bepaald gevoel bij mensen los. Omdat animatie vanuit de verbeelding gemaakt wordt, is er van alles mogelijk.

Beeldend verhaal

Een animatie video kan heel kort en krachtig, of juist wat langer. De stijl van de animatie kan strak en clean, of juist speels en vrolijk. Het is maar net wat bij u en/of uw bedrijf past. Graag ga ik samen met u kijken welke stijl het best bij u past en welk verhaal we gaan vertellen met de animatie video. Wilt u toch graag daadwerkelijke beelden laten zien van uw product of dienst? Lees dan meer over video. Een combinatie van animatie en video is ook mogelijk!

Explanimation en 2D animaties

Misschien heeft u het begrip ‘explanimation’ wel eens gehoord. Wat is dat nu precies? Het woord  ‘explanimation’ is een combinatie van twee woorden, namelijk ‘explanation’ en ‘animation’. Dit maakt al een hele hoop duidelijk. Een explanimation is dus eigenlijk een ‘explanation’ (uitleg) maar dan met gebruik van ‘animation’ (animatie). Explanimations worden ook wel uitleg animatie of explainer video genoemd. Als u een boodschap heeft die ietwat complex is, dan is een explanimation een leuke en effectieve manier om deze boodschap over te brengen. Door een goede mix te maken van muziek, kleuren, animatie, motion graphics en een eventuele voice-over kan er veel informatie over gebracht worden op een duidelijke en simpele manier. De animaties die ik maak zijn allemaal 2D animaties. Dit zorgt voor een eenvoudige, aantrekkelijke en duidelijke ‘look’.


Een animatie video! Hoe gaat dat in zijn werk?

Overweegt u om een animatie te laten maken voor uw product of dienst, maar vraagt u zich af hoe dit allemaal werkt? Bekijk dan hieronder de stappen die genomen worden als u uw animatie video door mij laat maken.

Animatie aanvragen?

Neem contact op!

1

Idee

U heeft het idee om uw product of dienst in de spotlight te zetten middels een animatie video.

Bij het bespreken van het idee komen een aantal dingen aan bod: Wat is de boodschap van de animatie, welk doel heeft de animatie en voor welke doelgroep is de animatie bedoeld?

2

Concept

Deze informatie wordt verwerkt in een concept voor uw animatie video. Dit kan een concept zijn welke u zelf bedacht heeft, maar het concept kunnen we ook samen opstellen.

In het concept bepalen we naast boodschap, doel en doelgroep, ook de lengte, de stijl en de sfeer van de animatie.

3

Stijl sample

Op basis van alle verzamelde informatie en het concept, ga ik voor u aan de slag. U krijgt van mij een 'stijl sample' toegestuurd. In deze stijl sample is een deel van de graphics uitgetekend. Hiermee kunt u zien of de tekeningen en de stijl ook daadwerkelijk zo zijn zoals u in gedachten had. Zo niet, dan is hier uiteraard ruimte om wijzigingen aan te brengen.

4

Uitwerking

Zijn we het helemaal eens over hoe de animatie er uit komt te zien? Dan begint het productieproces. Ik werk de animatie van begin tot eind voor u uit. Aan de animatie wordt muziek, sound effects en eventueel een voice-over toegevoegd. Dit brengt het geheel tot een mooie animatie met een duidelijk verhaal.

5

Beoordeling

U krijgt de eerste versie van de animatie video toegestuurd. Dan heeft u de ruimte om de animatie rustig te bekijken en eventueel aan mensen om heen te laten zien en met hen te bespreken. Neem alles goed in u op en noteer de aanpassingen die u graag wilt doorvoeren.

6

Oplevering

Gewenste aanpassingen worden besproken en doorgevoerd. Dan wordt de animatie video definitief afgerond. Vervolgens krijgt u de animatie toegestuurd. Dit kan via Internet of via persoonlijke overdracht. U krijgt een bestand aangeleverd welke u gemakkelijk online kunt plaatsen. Heeft u hier hulp bij nodig? Geen probleem ik help u graag met het uploaden van uw video op de gewenste plek.

Voorbeeld animaties bekijken? Klik hier