Animatie video’s voor Universiteit Utrecht

Animatie video’s voor Universiteit Utrecht

3-tal animatie video’s: Leren solliciteren

Voor Universiteit Utrecht heb ik een serie animatievideo’s gemaakt met als doel om studenten na hun opleiding te helpen met solliciteren.  De video’s zijn gemaakt in eenzelfde stijl om ervoor te zorgen dat ze goed bij elkaar passen. Het is namelijk het meest effectief als de student alle video’s bekijkt.


Hoe maak je een CV?

Het begint bij het maken van een CV dat goed in elkaar zit. In de video hieronder krijgt de (ex)student uitleg over het schrijven van een goed CV en wordt hij of zij gewezen op belangrijke aandachtspunten.

 

Bekijk de video ook hier.

De voiceover bij deze video is door Universiteit Utrecht ingesproken en aangeleverd. Van de video is zowel een Nederlandse als een Engelse variant beschikbaar.


Schrijf een goede motivatiebrief

Zodra je eenmaal een goed CV hebt, ben je er nog niet helemaal. Bij een CV hoort ook een goede motivatiebrief. Het is best lastig om te bepalen wat er wel of juist niet in deze motivatiebrief moet staan. Universiteit Utrecht heeft mij daarom deze animatievideo laten ontwikkelen als houvast bij het schrijven van een motivatiebrief.

 

Bekijk de animatievideo ook hier.

Ook deze video is zowel in het Engels als in het Nederlands gemaakt. Als voorbeeld hier de Engelse variant.


Kom in contact met alumni van jouw opleiding

Onderstaande uitleganimatie laat zien hoe je de ‘Alumni tool‘ van LinkedIn kunt gebruiken. Het kan namelijk erg leuk en nuttig zijn om in contact te komen met Alumni van jouw opleiding. Bekijk deze video om te zien hoe je dit het beste kunt doen.

 
Of bekijk de uitleganimatie hier

Bij deze video is gekozen om de voiceover door een externe professional in te laten spreken. De video is Nederlands gesproken.

 


De video’s zijn ook terug te vinden op de website van Universiteit Utrecht

Bekijk ook de testimonial van Wimme Klaver van de UU over onze samenwerking.