Multicam registratie: Live in Meppel

Multicam registratie: Live in Meppel

Begin september 2015 was de derde editie van ‘Live in Meppel’, een weekend vol leuke optredens in de openlucht. De vrijdagavond vond het ‘Prinsengrachtconcert‘ plaats waarbij het Noordpool Orkest de gehele avond prachtige muziek ten gehore gebracht. Hierbij waren verschillende bekende solisten op het podium uitgenodigd om onder begeleiding van het Noordpool Orkest een geweldige avond te verzorgen. Bekende solisten zoals: Karsu, Ruben Hein, Maaike Ouboter, Glennis Grace en Waylon.

Regie-assistentie en montage

De gehele avond is vastgelegd doormiddel van een zestal camera’s waaronder een crane. Ik heb de avond door mogen brengen, naast het podium, in de regiekamer, waar ik als regie-assistent/’schakeltechnicus’ naast regisseur Michiel Hoogenboezem zat. Samen hebben we de geweldige crew zoveel mogelijk aangestuurd om een geweldig resultaat te boeken en de mooiste beelden te krijgen. De groep ervaren cameramensen waren een genot om mee te werken en dit heeft, naar mijn mening, prachtige beelden opgeleverd.

In de regiekamer/wagen zag het er ongeveer zo uit:

regiewagen2

Montage concert

Na de cameraregistratie moesten de beelden gemonteerd worden alvorens deze op tweede kerstdag op RTV Drenthe uitgezonden zijn. Deze enorm leuke montage klus lag bij mij en ik heb met plezier de montage gemaakt. Dit is toch een hele andere manier van monteren dan ik gewend ben bij bedrijfsfilms en promotievideo’s en dat is natuurlijk wel erg leuk voor de afwisseling!

montage

 


Waylon gaat gewoon door

Tijdens de show hield de microfoon van Waylon er tijdelijk mee op. In deze video kun je zien hoe hij dit oploste….

Waylon-hey-play

 


Kijk zelf!

De gehele show was op tweede kerstdag 2015 te zien via RTV Drenthe, maar dit heeft helaas niet iedereen kunnen zien. Om jullie toch een indruk te geven van de geweldige show, heb ik een kleine selectie van de optredens op mijn portfolio pagina geplaatst. Neem even een kijkje en geniet van deze artiesten.

Bekijk de optredens >>