Animatie video voor de Universiteit Utrecht

 

Onlangs heeft de Universiteit Utrecht mij gevraagd om een uitleganimatie voor hen te ontwikkelen. De animatie video is bedoeld om (ex)studenten houvast te geven bij het maken van een CV. Voor het maken van de CV had de Universiteit zelf een voice-over opgenomen en aangeleverd. Dit is de basis geweest tijdens het ontwikkelen van de video.

 

De insteek van deze video is anders geweest dan ik gewend ben. De video’s of animatievideo’s die ik maak zijn vaak bedoeld om mensen op een snelle en krachtige manier informatie te geven, of iets uit te leggen. Deze video is echt bedoeld als uitgebreide uitleg voor het maken van een CV. De student kan bijvoorbeeld tijdens de video zijn of haar CV er bij pakken en deze vergelijken met het CV in de video.

 

Uitleganimatie: ‘CV opstellen’

 

In de animatie video wordt uitgelegd wat er allemaal op een CV moet komen en welke onderdelen hierbij van belang zijn. Daarnaast wordt er ook toegelicht hoe dit er (ongeveer) uit moet komen te zien en welke ‘tips en tricks’ je hierbij in gedachten kunt houden.

 

Bekijk ook de video’s over hoe je een goede motivatiebrief schrijft, of hoe je de Alumni Tool van Linkedin kunt gebruiken.

 

De video is uiteraard ook terug te vinden op de website van Universiteit Utrecht

 

Bekijk ook de testimonial van Wimme Klaver van de UU.