Video

Waarom een video laten maken?

Een video kan voor u een hoop ‘exposure’ opleveren. Het is namelijk zo dat veel mensen tegenwoordig liever naar een webvideo kijken, dan een hele tekst door te moeten lezen. Video is dan een goede manier om uw product of dienst op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd (veel) informatie te kunnen geven.

Een goede video is niet simpelweg een aantal, achter elkaar geplakte beelden, maar veel meer. Er zijn een hoop factoren die erg belangrijk zijn om een video zijn doel te laten bereiken.

Het begint al, voor het daadwerkelijke filmen, met het opstellen van een goed concept en een duidelijk plan van aanpak.

 

Tijdens het filmen ligt de focus op inhoud, shots, camera uitsnedes, belichting en audio.

 

Als alles opgenomen is zijn er een flink aantal factoren die bepalen hoe het eindresultaat over komt. Een aantal hiervan zijn bijvoorbeeld; muziek, sound effects, voice-over, motion graphics, kleurstelling en afwerking. Het is dan aan mij de taak, als video editor, om al deze factoren samen te brengen tot een mooie, veelzeggende en doeltreffende video.

 

“Video” is natuurlijk een erg ruim begrip, daarom heb ik hieronder een overzicht gemaakt van soorten video die geschikt kunnen zijn voor uw dienst of product.

– Bedrijfsfilm –

Een bedrijfsfilm is een goede manier om uw (potentiële) klanten een kijkje te geven in uw bedrijf.

– Promotiefilm –

Een promo video is een goede manier om uw product of dienst te promoten.

– Instructievideo –

Wilt u uitleggen of toelichten hoe iets werkt? Dan is een instructievideo een goede manier

– Productvideo –

Met een productvideo kunt  u een specifiek product goed in de spotlights zetten.

– Trouwfilm –

Wilt u de mooiste dag van uw leven vastleggen op video? Dan is een trouwfilm een goed middel.

 

 

Uiteraard houdt het hier niet mee op en zijn de mogelijkheden eindeloos.

Wilt u weten wat voor u een geschikt type video zou zijn neem dan contact op!

 

video-algemeen

 


Hoe werkt het?

1

Informatie verzamelen

Voordat we aan de slag gaan met het maken van een video is het eerst van belang om dingen als onderwerp, doelgroep, boodschap en doel duidelijk te krijgen.

In een eerste gesprek zullen, onder andere, deze punten aan bod komen. Dit gesprek kan face-to-face, telefonisch of zelfs per-mail, indien dit beter uitkomt. Toch spreek ik bij voorkeur graag met u persoonlijk af, omdat het ook om een 'persoonlijk' product gaat.

2

Concept

Op basis van alle verzamelde informatie wordt er een concept gemaakt. Dit kan ik voor u doen, maar dit kunnen we uiteraard ook samen uitwerken. Alle ideeën die u en/of uw team heeft kunnen we hier in mee nemen. In het concept wordt duidelijk wat er allemaal aan bod komt in de video en op welke manier. Stijl, sfeer, lengte van de video en dergelijke wordt hierin meegenomen.

3

Opnames

Is het concept helemaal compleet? Dan is het tijd om beelden te gaan schieten. Afhankelijk van het concept kom ik op locatie bij u langs of zoeken we een andere plek op om de opnames te doen. Ook is het mogelijk om opnames in een studio te maken, dit is allemaal afhankelijk van het soort video dat we gaan maken.

De datum(s) waarop gefilmd zal worden is uiteraard in overleg en de benodigde tijd hiervoor, ook.

4

Montage

Al het geschoten beeldmateriaal wordt bekeken en alleen de beste delen worden verwerkt in de video. De video wordt in elkaar gezet zoals in het concept omschreven is. Om de beleving te vergroten wordt er muziek en sound effects onder gezet en indien nodig, een voice-over. Vervolgens ga ik de beelden wat extra uitstraling geven door middel van kleurbewerking en andere aanpassingen. Eventuele titels en/of motion graphics kunnen de boodschap nog versterken en de gelegenheid geven om net wat meer informatie over te brengen.

5

Eerste oplevering

Het is zover, u krijgt de eerste versie van de video te zien!

U kunt nu kijken of alle informatie er in zit en of u eventueel nog iets aan wilt passen. Als u nog wijzigingen heeft kunt u deze doorgeven. Bekijk de video een aantal keren en laat hem eventueel ook aan anderen zien, dit zorgt ervoor dat u uiteindelijk het beste resultaat krijgt en de video zijn doel bereikt.

6

Oplevering

Dit is het moment dat u de uiteindelijke video aangeleverd krijgt. Dit kan via Internet, maar ook via de post of een persoonlijk contact.

De video kunt u vervolgens aan de wereld laten zien door bijvoorbeeld, de video op uw website te plaatsen of via Social media te delen. Heeft u hier advies of hulp bij nodig, dan ben ik u ook daar graag bij van dienst!

Voorbeeldvideo's bekijken?