Bedrijfsfilm

Wat is een bedrijfsfilm?

Een ‘bedrijfsfilm’ is eigenlijk een allesomvattende term. Uw bedrijfsfilm kan namelijk zijn; ter promotie van uw bedrijf (promotiefilm) of in de vorm van een commercial, maar een bedrijfsfilm kan ook gaan over uw product (productvideo). Daarnaast kan een bedrijfsfilm ook ingezet worden als trainingsvideo, instructievideo of informatieve video. Er is van alles mogelijk, maar in de meeste gevallen wordt een bedrijfsvideo ingezet om het totaalplaatje van een bedrijf te laten zien. Zo kunt u in een bedrijfsfilm laten zien wat u als bedrijf doet, maar ook wie er werken, wie de klanten zijn en wat u anders maakt dan de concurrent.

Inhoud én doel van uw bedrijfsfilm

Natuurlijk is het belangrijk om te bepalen wat er in de bedrijfsvideo moet komen, maar er zijn nog meer factoren die minstens zo belangrijk zijn. Eerst is van belang is om te bepalen wie uw doelgroep is, dus eigenlijk; wie de video gaat bekijken. Op deze manier kunnen we namelijk ook bepalen waar de video ingezet kan worden. Naast dat de video op uw website komt, kan de bedrijfsvideo namelijk ook gedeeld worden via social media of op andere websites geplaatst worden. Heeft u bijvoorbeeld een accommodatie in het buitenland welke u wilt verhuren? Dan kan een persoonlijke bedrijfsfilm op uw website helpen, maar door deze video ook te plaatsen op verschillende reiswebsites kan de conversie nog meer oplopen. Door goed voor ogen te hebben wie uw doelgroep is kunt u bepalen op wélke reiswebsites u de video plaatst.

Daarnaast is het belangrijk om uw doel duidelijk te hebben, wat wilt u bereiken met het inzetten van deze video? Alleen als het doel duidelijk is, kunnen we samen kijken hoe we dit doel het beste kunnen behalen. Na het bepalen van het doel en de doelgroep gaan we samen kijken wat er inhoudelijk in de video moet komen en op welke aspecten van uw bedrijf u zich wilt focussen.

– Bekijk hier bedrijfsfilms –

Bedrijfsfilm

Referentievideo / Testimonial video

Een referentievideo of een testimonial video is ook een vorm van een bedrijfsfilm waarin het gaat om klantervaringen. In een referentievideo is uw klant aan het woord, dit is misschien wel de beste persoon om (potentiële) klanten aan te spreken. Zoek één of meerdere klanten uit uw klantenkring en vraag deze om mee te werken aan een referentievideo. Vervolgens ga ik bij deze klant(en) op bezoek om een aantal vragen te stellen (op camera). Mijn vragen zullen later uit het interview geknipt worden, zodat het echt draait om uw klant. De vragen zorgen ervoor dat uw klant het nodige kan vertellen over zijn of haar ervaring met uw bedrijf. Een referentievideo zou aangevuld kunnen worden met beelden van het desbetreffende bedrijf, maar ook met beelden van uw bedrijf. In het verleden heb ik voor het bedrijf Easy Translation een referentievideo gemaakt, bekijk deze hier om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

 


 Een bedrijfsfilm laten maken? Neem contact op!