Instructievideo

Korte en bondige uitleg in een instructievideo

Als u een product of dienst heeft waarbij één en ander uitgelegd moet worden, dan is een instructievideo een goede manier om dit te doen. Met een instructiefilm kunt u op een visueel aantrekkelijke manier uitleggen wat u bedoelt en tegelijkertijd de aandacht van de klant vasthouden. In een instructie video versterken audio en video elkaar optimaal. U kunt bijvoorbeeld middels een voice-over uitleggen wat er gebeurt en tegelijkertijd in de video laten zien hoe dit precies gaat. Het is dan wel belangrijk dat de twee factoren elkaar versterken en niet exact hetzelfde zijn. Er moet dus iets extra’s verteld worden in de voice-over, ten opzichte van de beelden of andersom

Interne trainingsvideo of educatieve video

Een instructievideo kan op verschillende manieren ingezet worden. Het kan gebruikt worden als middel om iets aan de klant uit te leggen of te verduidelijken. Daarnaast kan een instructievideo ook ingezet worden binnen uw bedrijf. Wilt u uw werknemers iets uitleggen of laten zien? Dan is een instructievideo daarvoor een goede manier. Het wordt dan als het ware een trainingsvideo voor uw werknemers. Een instructievideo kan ook als educatieve video ingezet worden met als doelgroep ‘kinderen’. In een instructievideo kun je het kind laten zien wat je bedoelt in plaats van het enkel te vertellen. Daarnaast kan het kleur- en muziekgebruik aangepast worden op kinderen waardoor de aandacht weer langer vastgehouden wordt.

– Bekijk hier voorbeeldvideo’s 

 

Instructievideo

 

Explanimation

Een instructievideo kan aan de hand van een script op locatie gefilmd worden of bijvoorbeeld in de studio. Dan ziet de kijker het daadwerkelijke onderwerp waarover iets uitgelegd wordt. Heeft u een product of dienst wat iets minder tastbaar is ? Dan is animatie misschien een betere manier om uw product of dienst te verduidelijken, een explanimation is hiervoor een goede oplossing. Meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina over animatie video.

 


 Een instructievideo laten maken? Neem contact op!